Seo Services

Визначні, цікаві місця Житомирщини

Безвіз відкрив доступ до подорожей по Європі та багатьом країнам світу. Проте наша Житомирщина має багато цікавих місць, де більшість з нас не бували. В минулому році наш край відвідало в 4 рази більше туристів, а це вказує на те, що нам є що показати і чим пишатися. Тому ми вирішили знайомити наших читачів з найцікавішими місцями. І сьогодні мова пойде про Будиночок рибалки на Острові кохання.

Мальовничий Острів кохання в селі Старий Солотвин, посеред річки Коднянка, виглядає по-справжньому казково. А невеличкий будиночок, який називають Хатиною рибалки, надає цьому місцю особливої загадковості.
Багато туристів неодмінно додають до своїх маршрутів відвідування цього чудового острівця. Особливо полюбляють Острів кохання молодята та закохані. Це ідеальне місце для фотосесій та пейзажних фотографій.

 Історія Хатини рибалки
Острів має штучне походження, був створений у 1970 році та отримав назву «Острів кохання». Пізніше, в період з 1984 по 1985 роки, на ньому збудували дерев'яний будиночок, який стали називати «хатиною рибалки та мисливця». Він слугував рибалкам для відпочинку та схову від дощів, також використовувався як місце, де виставлялись мисливські трофеї.  Трохи згодом з'явився дерев'яний місток, що з'єднав острів з «цивілізацією». Особливої мальовничості крихітному острівцю надають дерева, що там ростуть – саме вони створюють казкову атмосферу. Зараз будинок всередині знаходиться в дещо занедбаному стані, вхідні двері зачинені, та й місток має не кращий вигляд. Але ця обставина ні скільки не заважає туристам, з кожним роком їх кількість збільшується. Острів кохання привабливий за будь-якої погоди. Це місце дарує мандрівникам мальовничі фотознімки та чудові пейзажі.

 Як доїхати
 Село Старий Солотвин розташоване в Бердичівському районі Житомирської області, за 35 км від Житомира по трасі на Бердичів. Відстань від Києва до Старого Солотвина – 174 км.
 Є декілька варіантів, як доїхати до Старого Солотвина:
На автомобілі – доїхати до Житомира та повернути на Бердичів.
 На електричці – до селища Рея, далі годинна подорож пішки до Старого Солотвина.

На автобусі – з автовокзалу Житомира, вул. Хлібна, 14.

Джерело:https://ua.igotoworld.com


Визначні, цікаві місця Житомирщини Визначні, цікаві місця Житомирщини Reviewed by seller72 on лютого 04, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.