Seo Services

Визначні, цікаві місця Житомирщини. Продовження


Продовжуємо знайомитись з цікавими місцями Житомирщини





За сто кілометрів від Києва, на території Житомирщини, розташоване штучне озеро, утворене на місці затопленого гранітного кар'єру – Коростишівський каньйон. Скелясті береги висотою до 10 метрів оточують воду, навкруги росте хвойний, а подекуди листяний ліс. Чисте повітря, прекрасна природа, мальовничі пейзажі – гідна альтернатива традиційним видам відпочинку на дивані перед телевізором чи на дачі. До того ж, вода тут має незвичний, бірюзовий відтінок. У цьому місці можна купатися, засмагати,  займатись альпінізмом і знайти ще багато можливостей для активного відпочинку.
Історія
Розробка Коростишівського родовища граніту почалася 1850 року. Тут видобували лабрадорит, габро і сірий граніт. Наприкінці 19 століття Коростишів став важливим центром видобутку та обробки каменю. Цікаво, що колись у місцевому кар'єрі виготовили моноліт із чорного лабрадориту масою 60 тонн для будівництва мавзолею Леніна. За радянських часів кар'єр був одним із найбільших підприємств міста. На початку 90-тих років минулого століття, після проголошення незалежності України, державне підприємство перетворили на відкрите акціонерне товариство. Згодом видобуток граніту було припинено і кар'єр затопили. «Гранітний каньйон» Саме так називають його місцеві жителі. У всі пори року сюди приїжджають відпочити мешканці Коростишева, Житомира, Києва та інших місць. Найбільший наплив відпочивальників щороку буває влітку, особливо на вихідні. Внизу біля водойми є красивий дерев'яний місточок,  навпроти нього, високо на скелі – затишна «хатинка лісника». Такий пейзаж разом з озером та хвойними деревами багатьом нагадує декорації голлівудських фільмів. І це невипадково – тут справді знімали кілька кінострічок, зокрема, «Сторожову заставу», телесеріали «Відьма» та «Нюхач». Глибина водойми – понад 20 метрів. Підходи до води найрізноманітніші: від зовсім пологих до дуже крутих.
 Чим зайнятися
 Купатися в чистій воді. Засмагати.   Лазити скелями (якщо маєте відповідне спорядження і досвід). Стрибати зі скель. Вечеряти біля багаття. Смажити шашлики. Насолоджуватися лісом Плавати на сапбордах. А ще тут випадково можна стати свідками чиєїсь весільної церемонії або організувати власну фотосесію.
 Варто знати
 Якщо збираєтеся провести біля Коростишівського каньйону вікенд, найкраще приїжджати сюди увечері в п'ятницю. Людей багато, тож зможете зайняти гарне місце для табору. Досвідчені туристи радять ставати праворуч (якщо дорога за вами) під скелею просто біля води, там є невеличкий спуск, а ще – рівне місце під намет та тінь від дерев. Другий хороший варіант – їхати на галявину з високого боку кар’єру. Там чудовий хвойний ліс і значно тихіше вночі. Хоча, треба визнати, що місцевість не є надто тихою. Єдиний суттєвий недолік місцини – сміття, яке залишають туристи. Вирушаючи додому, прибирайте після себе. Сміття викинете дорогою у спеціальний бак. Як доїхати
 Із Києва автострадою Е40 слід прямувати до Коростишева. Після заїзду в місто поверніть на другому повороті ліворуч, далі прямий шлях приведе до каньйону.
GPS-координати: 50°18′54″ пн. ш. 29°05′35″ сх.д.

Джерело:https://ua.igotoworld.com/ua/poi_object/71108_korostyshevskiy-karer.htm

Визначні, цікаві місця Житомирщини. Продовження Визначні, цікаві місця Житомирщини. Продовження Reviewed by seller72 on лютого 05, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.