Seo Services

Найцікавіші місця Житомирщини. Продовження

Бердичівський замок


Справжня пам'ятка архітектури розташована в місті Бердичів Житомирської області. Цей замок-монастир дивує своїм неповторним виглядом. У його складі знаходяться оборонні стіни, величезні вежі і неймовірної краси костел, який виконаний у пишному стилі бароко.
Історія монастиря кармелітів в Бердичеві Відомий у ті часи київський воєвода і політичний діяч Януш Тишкевич став засновником цієї величезної фортеці в Бердичеві. Ідея створення такого об'єкта прийшла до нього після смертельного полону, з якого йому вдалося дивом врятуватися. Справа в тому, що Януш навіть не сподівався вижити, будучи в полоні. В одну з ночей йому з'явилися ченці, які молилися за його благополучне повернення на рідну землю. Після сну Тишкевич дав клятву, що звільнившись, він неодмінно зведе божий храм. Дорога Любліним стала для колишнього бранця знаменням Бога, адже він побачив тих самих монах, які бажали його звільнення. Це були ченці Ордена босих кармелітів. У 1630 році Януш передав фортецю в дар цим святим, через деякий час почалися роботи з будівництва монастиря. 1642 став початком життя для монастиря, тоді ж Тишкевич приніс в дар ікону Пресвятої Діви Марії. Не дивлячись на численні розрухи і пожежа під час Другої світової війни, монастир в Бердичеві піддавався постійній реконструкції. На сьогоднішній день вдалося зберегти не тільки зовнішній вигляд будівлі, але й внутрішнє оздоблення. Що можна подивитися поряд з монастирем кармелітів в Бердичеві В одному з приміщень монастиря облаштований краєзнавчий музей. Заглянувши в нього, ви можете дізнатися всі подробиці та цікаві відомості про цю дивовижну фортеці. Музей працює всі дні, окрім понеділка. Замок не залишить байдужим жодного відвідувача. Побувавши в ньому, відчуваєш особливу атмосферу і незабутні емоції.


Джерело: https://ua.igotoworld.com/ua/poi_object/70586_monastyr-krepost-ordena-bosyh-karmelitov.htm
Найцікавіші місця Житомирщини. Продовження Найцікавіші місця Житомирщини. Продовження Reviewed by seller72 on лютого 25, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.