Seo Services

Спільним виконанням Гімну на площі розпочався сьогоднішній ранок у Бердичеві

Сьогоднішній весняний, хоч і прохолодний, ранок у Бердичеві розпочався нетрадиційно. Близько дев’ятої години колонами до міської ради прямували вчителі разом з учнями приближених до площі загальноосвітніх шкіл міста. В руках і маленьких та юних бердичівлян майоріли синьо-жовті повітряні кільки, прапорці та великі стяги – державний символ України.
Всі вони, і дорослі, і діти, стали учасниками флешмобу з нагоди Дня державного Гімну України. А Бердичів цьогоріч активно долучається до подібного роду заходів, присвяченим вшануванню державної символіки України.

На Центральній площі міста представники міської влади, працівники виконавчого комітету, депутати, педагоги, школярі дізнавалися та згадували історію створення поетом та етнографом Павлом Чубинським у 1862 році патріотичного вірша «Ще не вмерли України і Слава, і Воля», який згодом був покладений на музику, написану скромним священиком, одним із основоположників української композиторської школи Михайлом Вербицьким.
Як зазначили ведучі заходу, жодному творові української літератури не судилася така велична і трагічна доля. Велична – бо в ньому втілена споконвічна мрія народу здобути волю і виражена незламна віра у відродження України. Трагічна – бо понад століття пісню вільну переслідували, вбивали, забороняли, але не вбили. Цей твір пройшов перевірку часом, історичними подіями і став невід’ємною частиною суспільного життя всіх українців. Текст Гімну України, слова першого куплету та приспів, був затверджений 6 березня 2003 року.

Ці слова та ця музика змушують кожного українця підніматися при перших же акордах, в яких сконцентрована жива історія нашого народу та його прагнення до волі. А нині, у важкі для нашої країни часи, коли ворог зазіхнув на цілісність нашої держави, Гімн є важливою частиною усіх заходів в усіх містах та селах України. Саме цю пісню виконало під час Революції Гідності на Майдані півмільйона українців з ліхтариками в руках. Саме з цією піснею на вустах йдуть до бою і боронять кордони славні і мужні українські сини. І саме ці слова та музика звучали і сьогодні на Центральній площі Бердичева.
Джерело:https://rio-berdychiv.info/novini/prigodi/item/13376-spilnym-vykonanniam-himnu-na-ploshchi-rozpochavsia-sohodnishnii-ranok-u-berdychevi.html
Спільним виконанням Гімну на площі розпочався сьогоднішній ранок у Бердичеві Спільним виконанням Гімну на площі розпочався сьогоднішній ранок у Бердичеві Reviewed by seller72 on березня 06, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.